Spelregels

Hoe werkt de WK-poule? Allereerst moet je een account aanmaken. Dit kun je doen door in het menu op de startpagina op INSCHRIJVEN te klikken. Bij het inschrijven moet je je naam, adres, telefoonnummer en emailadres invullen. Deze gegevens zijn noodzakelijk om je te traceren als je in de prijzen bent gevallen. Ook moet je een hier een gebruikersnaam en een password opgeven. Deze laatste twee heb je nodig om op de site te kunnen inloggen en je voorspellingen in te kunnen voeren en om tijdens het toernooi de standen te kunnen bekijken.

Voorspellingen

Als je eenmaal ingelogd bent, kun je je voorspellingen opvoeren. Om mee te kunnen doen met de WK-Poule zul je de uitslagen van alle voorrondewedstrijden, de achtste finalisten, de kwartfinalisten, de halve finalisten, de finalisten, de Wereldkampioen en een aantal extra's, zoals het aantal doelpunten, gele en rode kaarten, de topscorer en het land van de topscorer moeten voorspellen. Het invoeren van je voorspellingen kun je doen via het menu onder VOORSPELLINGEN. Omdat het toernooi op 20 november begint, moet je je voorspelling voor 20 november 15:00 uur hebben ingevuld.

Voorrondewedstrijden

Van alle voorrondewedstrijden zul je de uitslagen moeten voorspellen. Ruststanden zijn niet nodig. Omdat in deze wedstrijden geen penalties en verlengingen voorkomen, hoef je deze ook niet mee te nemen in de uitslag. Je kunt je voorspelling voor de voorrondewedstrijden invoeren door in het menu aan de linkerkant (na inloggen) te kiezen voor VOORRONDE.

Finalisten

Na de voorrondewedstrijden zul je alle achtste, kwart- halve en finalisten moeten voorspellen. Per type finale zul je de landen, waarvan jij verwacht dat ze in deze finaleronde zullen deelnemen, moeten aangeven. Dat betekent dat je zestien achtste finalisten, acht kwartfinalisten, vier halve finalisten, twee finalisten en uiteraard de Wereldkampioen moet voorspellen. Je kunt de finalisten invoeren door in het menu aan de linkerkant (na inloggen) te kiezen voor 1/8, 1/4, 1/2 FINALISTEN.

Extra's

Als laatste zul je vooraf het totaal aantal doelpunten, de topscorer van het gehele toernooi, het totaal aantal gele en rode kaarten, de topscorer en het land, waaruit de topscorer afkomstig is (lees het land waarvoor deze uitkomt), moeten voorspellen. Bij het totaal aantal doelpunten tellen de doelpunten gescoord in eventuele verlengingen wel mee en de doelpunten gescoord in penalty-series na verlengingen niet.

Punten

Uiteindelijk wint degene, die met zijn voorspellingen de meeste punten weet te verdienen. Maar hoe verdien je deze punten?

Voorrondewedstrijden:
- De juiste uitslag van een voorrondewedstrijd levert 10 punten op.
- De juiste toto (juiste winnaar of gelijk spel) van een voorrondewedstrijd levert 5 punten op.
- Het juiste aantal doelpunten van een van beide partijen van de voorrondewedstrijd levert 2 punten op.

Finalisten:
- Iedere juist voorspelde achtste finalist levert 10 punten op.
- Iedere juist voorspelde kwartfinalist levert 15 punten op.
- Iedere juist voorspelde halve finalist levert 25 punt op.
- Iedere juist voorspelde finalist levert 50 punten op.
- De juist voorspelde derde plaats levert 35 punten op.
- Wanneer de winnaar van het toernooi juist voorspelt, dan levert je dat 75 punten op.

Extra's:
- Het juiste aantal doelpunten levert 40 punten, waarbij voor ieder doelpunt afwijking er 1 punt afgaat.
- Het aantal gele en rode kaarten juist voorspellen, levert 15 punten op, eveneens met een aftrek van 1 punt voor iedere kaart meer of minder.
- Een juiste voorspelling van de topscorer en het land, waaruit de topscorer afkomstig is, leveren beide 20 punten op.

In totaal kun je 1180 punten verdienen.

Prijzen

Het inleggeld wordt als volgt verdeeld:

1e Plaats: 45% van de inleg
2e Plaats: 25% van de inleg
3e Plaats: 15% van de inleg
4e Plaats: 10% van de inleg
5e Plaats: 5% van de inleg

Betaling

Deelname aan de WK-Poule kost 5 euro. Dit bedrag kun je overmaken op NL94 INGB 0007752120 t.n.v. R.J.J. van Vliet o.v.v. je naam en adres. De betaling moet voor 20 november 15:00 uur zijn gedaan. Is de betaling niet gedaan, dan doe je uiteraard niet mee aan de WK-Poule.